Středomořský králík
80 min.
Ingredience
- 6stroužkůČesnek
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 120gramůCibule
- 300mililitrůVoda pitná
- 200gramůRajčata
- 800gramůKrálík
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
30 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hmoždíři podrtíme česnek, rozmarýn, sůl a pepř s pár kapkami oleje. Králíka potřeme připravenou směsí, zakryjeme a necháme odležet.
- 2Na rozpáleném oleji králíka osmažíme ze všech stran.
- 3Vyndáme a uchováme v teple. Do výpeku přidáme nasekanou cibuli, osmahneme. Vložíme rajčata, trochu podlijeme vodou, vrátíme maso zpět a dusíme do měkka. Hotového králíka nasekáme na porce, šťávu dochutíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.