Středomořský salát z Nice
18 min.
Ingredience
- 1kusSalát hlávkový
- 185gramůTuňák v oleji
- 2kusyVejce slepičí
- 3kusyRajčata
- 12kusůOlivy černé
- 1kusOkurka salátová
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 6lžicOlej olivový
- 1lžíceEstragon
- 1lžíceKerblík
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 250gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
39 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, prudce je zchladíme, oloupeme a podélně nakrájíme na šestiny.
- 2Salátové listy omyjeme a osušíme, rajčata pokrájíme na osminky. Fazolové lusky zbavíme špiček, malou okurku pokrájíme na tenké plátky, na jemno posekáme lžíci kerblíku a estragonu.
- 3Z olivového oleje, bílého vinného octa, dijonské hořčice, nasekaných bylinek, soli a pepře umícháme dresink.
- 4Na dno servírovací mísy rozložíme salátové listy a na ně pokládáme další suroviny v následujícím pořadí:
- 5kousky konzervovaného tuňáka, vejce, rajčata, olivy, fazolové lusky a plátky okurek.
- 6Salát přelijeme dresinkem a promícháme bezprostředně před podáváním. .
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.