Středomořský salát z Nice

18 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
39 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme natvrdo, prudce je zchladíme, oloupeme a podélně nakrájíme na šestiny.
  • 2
    Salátové listy omyjeme a osušíme, rajčata pokrájíme na osminky. Fazolové lusky zbavíme špiček, malou okurku pokrájíme na tenké plátky, na jemno posekáme lžíci kerblíku a estragonu.
  • 3
    Z olivového oleje, bílého vinného octa, dijonské hořčice, nasekaných bylinek, soli a pepře umícháme dresink.
  • 4
    Na dno servírovací mísy rozložíme salátové listy a na ně pokládáme další suroviny v následujícím pořadí:
  • 5
    kousky konzervovaného tuňáka, vejce, rajčata, olivy, fazolové lusky a plátky okurek.
  • 6
    Salát přelijeme dresinkem a promícháme bezprostředně před podáváním. .

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.