Středovýchodní polévka s harissou
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusSkořice celá
- 15gramůKmín římský
- 40gramůKoriandr čerstvý
- 2kusyPaprika červená
- 25gramůChilli paprička
- 400mililitrůVývar drůbeží
- 30gramůKmín celý
- 4gramySůl
- 2kusyLilek
- 45mililitrůOlej olivový
- 700gramůJehněčí maso
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusČesnek
- 400gramůBrambory sladké (Batáty)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
40 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
15 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 °C. Lilky propícháme vidličkou, dáme na plech a hodinu pečeme. Po zchladnutí oloupeme a nakrájíme.
- 2Ve velkém hrnci předehřejeme olej. Přidáme jehněčí maso a opékáme, dokud nezhnědne. Přidáme cibuli, vývar a vodu. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a hodinu povaříme.
- 3Připravíme harissu: papriky, koriandr, chilli papričky, česnek a kmín rozmixujeme. Postupně přidáváme olej a rozmixujeme na pastu. Dochutíme solí a pepřem a uchováme v chladničce zalité olejem.
- 4Jehněcí nožičky vyndáme z vývaru, maso obereme a nakrájíme. Do vývaru přidáme batáty, skořici a kmín. Přivedeme k varu a pak pozvolna 20 minut vaříme. Z polévky vyjmeme skořici, přidáme pečené lilky a vše rozmixujeme. Poté vmícháme maso, koriandr a polévku důkladně prohřejeme. Podáváme s harissou a horkým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.