Studená bylinková polévka
20 min.
Ingredience
- 2kusyRajčata
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 500gramůJogurt bílý
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 2lžícePažitka
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceBazalka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5kusOkurka salátová
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Bylinky omyjeme a po okapání jemně nasekáme. V míse rozšleháme jogurt s mlékem, přidáme nasekané bylinky, sůl, pepř a citronovou šťávu. Salátovou okurku oloupeme a nahrubo nastrouháme. Spolu s omytými, na kousky nakrájenými rajčaty vmícháme do jogurtu. Polévku před podáváním necháme dobře vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.