Studená krůtí prsa
85 min.
Ingredience
- 700gramůKrůtí prsa
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryVíno bílé
- 10gramůZázvor mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- Pesto
- 4stroužkyČesnek
- 20gramůPetržel kudrnka
- 60gramůOřechy vlašské
- 70gramůSýr Feta
- 2decilitryOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 5centilitrůOřechový olej
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
63 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso osolíme, opepříme, potřeme máslem a naskládáme na pekáč, který vložíme do předehřáté trouby, kde se bude maso péct přibližně 15 minut. Potom pekáč vyjmeme z trouby, maso podlijeme vínem, přidáme nastrouhaný zázvor, podlijeme ještě vodou, vrátíme zpátky do trouby a za občasného podlévání pečeme dalších 35 - 40 minut. Upečené maso vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a studené nakrájíme na tenké plátky.
- 2Pesto: do misky vložíme nakrájený česnek, nasekanou kudrnku, vsypeme ořechy, nakrájený sýr, oříškový olej, olivový olej, všechny suroviny rozmixujeme a podle vlastní chuti přidáme pepř.
- 3Nakrájené plátky masa naaranžujeme na mělkou mísu, přidáme pesto.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.