Studená mísa s hovězím masem a hořčičnou omáčkou
110 min.
Ingredience
- 200gramůHovězí kližka
- 700mililitrůVoda pitná
- 20gramůPórek
- 10gramůČesnek
- 80gramůOkurky
- 50gramůMrkev kořen
- 90gramůZelí hlávkové bílé
- 125gramůHrušky
- 24gramůCukr krupice
- 50gramůKaštany jedlé
- 1kusVejce slepičí
- 5gramůOříšky piniové
- Kořenící omáčka
- 39gramůHořčice
- 4gramySůl
- 45mililitrůOcet kvasný lihový
- 24gramůCukr krupice
- 45mililitrůHovězí vývar základní
- 24gramůCibulka jarní
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
8 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Pórek a česnek očistíme a nasekáme nadrobno. Maso dáme vařit do hrnce s vodou. Během vaření sbíráme z hrnce pěnu a po 5 minutách varu přidáme k vařícímu se masu nasekaný česnek a pórek, na mírnějším plameni vaříme maso dalších 30 minut. Když je maso vařené, vyjmeme ho z vývaru a zabalené v utěrce zatížíme těžkým závažím, aby se z masa stal plát. Tento plát masa nakrájíme na silnější a delší plátky - 1,5 x 5 cm.
- 2Okurku, mrkev a zelí očistíme, nakrájíme na plátky a namočíme do studené vody, aby zelenina neztratila barvu. Hrušku oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky jako maso a zeleninu. Kousky hrušky namočíme do cukrové vody. Kaštany oloupeme, nakrájíme je na plátky, u kterých zachováme tvar kaštanů. Piniové oříšky oloupeme a osušíme v bavlněné utěrce. Na rozehřátém oleji na pánvi necháme ztuhnout celé vejce, které nakrájíme na stejně velké kousky jako zeleninu.
- 3Servírujeme tak, že připravené plátky masa a zeleniny naskládáme po obvodu servírvací mísy. Do středu mísy vložíme plátky kaštanů a piniové oříšky. Tuto zeleninovou mísu servírujeme studenou s hořčičnou omáčkou.
- 4Hořčičná omáčka:
- 5nasekanou cibulku a česnek smícháme s hořčicí, octem, cukrem a vývarem a dochutíme solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.