Studená mísa s hovězím masem a hořčičnou omáčkou

110 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
8 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek a česnek očistíme a nasekáme nadrobno. Maso dáme vařit do hrnce s vodou. Během vaření sbíráme z hrnce pěnu a po 5 minutách varu přidáme k vařícímu se masu nasekaný česnek a pórek, na mírnějším plameni vaříme maso dalších 30 minut. Když je maso vařené, vyjmeme ho z vývaru a zabalené v utěrce zatížíme těžkým závažím, aby se z masa stal plát. Tento plát masa nakrájíme na silnější a delší plátky - 1,5 x 5 cm.
  • 2
    Okurku, mrkev a zelí očistíme, nakrájíme na plátky a namočíme do studené vody, aby zelenina neztratila barvu. Hrušku oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky jako maso a zeleninu. Kousky hrušky namočíme do cukrové vody. Kaštany oloupeme, nakrájíme je na plátky, u kterých zachováme tvar kaštanů. Piniové oříšky oloupeme a osušíme v bavlněné utěrce. Na rozehřátém oleji na pánvi necháme ztuhnout celé vejce, které nakrájíme na stejně velké kousky jako zeleninu.
  • 3
    Servírujeme tak, že připravené plátky masa a zeleniny naskládáme po obvodu servírvací mísy. Do středu mísy vložíme plátky kaštanů a piniové oříšky. Tuto zeleninovou mísu servírujeme studenou s hořčičnou omáčkou.
  • 4
    Hořčičná omáčka:
  • 5
    nasekanou cibulku a česnek smícháme s hořčicí, octem, cukrem a vývarem a dochutíme solí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.