Studená rajčatová polévka s jogurtem
10 min.
Ingredience
- 50mililitrůRajčatová šťáva
- 1stroužekČesnek
- 125gramůSmetana 12% (konzumní)
- 4lžíceJogurt bílý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžíceVíno červené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceBazalka
- 0,5lžičkaTabasco
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
53 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
109 mg
Cukr
790 mg
Postup přípravy
- 1Všechny použité suroviny by měly být dobře vychlazené.
- 2Rajčatovou šťávu smícháme s prolisovaným česnekem, smetanou, jogurtem, citronovou šťávou, vínem a tabascem. Ochutíme solí, pepřem a při podávání ozdobíme každou porci lístkem bazalky.
- 3Polévku podáváme studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.