Studená zeleninová polévka s kefírem
20 min.
Ingredience
- 500gramůRajčata
- 1kusOkurka salátová
- 1000mililitrůMléko kefírové
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceKopr čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a spolu s oloupanou okurkou nakrájíme na kostky. Zeleninu vsypeme do hrnce.
- 2Přidáme česnek utřený se solí, nasekaný korp, olej a přilijeme rozšlehané kefírové mléko.
- 3Nakonec polévku podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme octem. Vše dobře promícháme.
- 4Polévku podáváme vychlazenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.