Studené gruzínské kuřecí sacivi

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
65 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev, petržel a čtvrtku malého celeru oloupeme a překrájíme na kusy, nadrobno nakrájíme cibule a umeleme jádra vlašských ořechů.
  • 2
    Kuře vložíme do vařící osolené vody a s kořenovou zeleninou ho doměkka uvaříme. Maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na kusy a vývar přecedíme.
  • 3
    Mezitím svaříme vinný ocet s novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem. Na oleji orestujeme cibuli, zaprášíme moukou a necháme zasmahnout, zalijeme 400 ml vývaru z kuřete, rozšleháme a okořeníme majoránkou a sladkou paprikou. Promícháme, přilijeme přecezený ocet, přidáme sekanou zelenou petrželku s koprem, prolisovaný česnek, žloutek, sůl a vmícháme mletá ořechová jádra.
  • 4
    Prohřejeme, ale nevaříme, vložíme kuřecí maso a necháme 24 hodin rozležet.
  • 5
    Podáváme obložené rajčaty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.