Studené gruzínské kuřecí sacivi
70 min.
Ingredience
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 0,25kusCeler bulvový
- 4kusyCibule
- 500gramůOřechy vlašské
- 2lžičkySůl
- 1,5litryVoda pitná
- 200mililitrůOcet vinný
- 6kusůNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 8kusůPepř černý celý
- 4lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 400mililitrůVývar drůbeží
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceKopr čerstvý
- 6stroužkůČesnek
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kilogramKuře
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
65 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, petržel a čtvrtku malého celeru oloupeme a překrájíme na kusy, nadrobno nakrájíme cibule a umeleme jádra vlašských ořechů.
- 2Kuře vložíme do vařící osolené vody a s kořenovou zeleninou ho doměkka uvaříme. Maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na kusy a vývar přecedíme.
- 3Mezitím svaříme vinný ocet s novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem. Na oleji orestujeme cibuli, zaprášíme moukou a necháme zasmahnout, zalijeme 400 ml vývaru z kuřete, rozšleháme a okořeníme majoránkou a sladkou paprikou. Promícháme, přilijeme přecezený ocet, přidáme sekanou zelenou petrželku s koprem, prolisovaný česnek, žloutek, sůl a vmícháme mletá ořechová jádra.
- 4Prohřejeme, ale nevaříme, vložíme kuřecí maso a necháme 24 hodin rozležet.
- 5Podáváme obložené rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.