Studené makrelové filety Escabecho

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
50 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kořenovou zeleninu, cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Zasmahneme na oleji, přidáme papriku, bobkové listy, rajčatový protlak, šafrán, zalijeme vínem, vodou a 15 minut vaříme.
  • 2
    Makrelové filety narovnáme na dno pekáče, překryjeme zeleninou, zakryjeme pergamenovým papírem a 20 minut dusíme v troubě, předehřáté na 160°C.
  • 3
    Pokrm necháme vychladnout při pokojové teplotě, poté vložíme do ledničky.
  • 4
    Druhý den makrely vyjmeme a urovnáme na mísu. Bobkové listy vybereme a namočíme do červeného oleje.
  • 5
    Zeleninu promícháme, navrstvíme na porce ryby. Každou porci ozdobíme připraveným bobkovým listem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.