Studené makrelové filety Escabecho
70 min.
Ingredience
- 500gramůMakrela - filety
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůMrkev kořen
- 2kusyCibule
- 150gramůOlej olivový
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 4kusyBobkový list
- 200mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 200mililitrůVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaŠafrán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
50 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu, cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Zasmahneme na oleji, přidáme papriku, bobkové listy, rajčatový protlak, šafrán, zalijeme vínem, vodou a 15 minut vaříme.
- 2Makrelové filety narovnáme na dno pekáče, překryjeme zeleninou, zakryjeme pergamenovým papírem a 20 minut dusíme v troubě, předehřáté na 160°C.
- 3Pokrm necháme vychladnout při pokojové teplotě, poté vložíme do ledničky.
- 4Druhý den makrely vyjmeme a urovnáme na mísu. Bobkové listy vybereme a namočíme do červeného oleje.
- 5Zeleninu promícháme, navrstvíme na porce ryby. Každou porci ozdobíme připraveným bobkovým listem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.