Studený bujon s bylinkovými vejci

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
953 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
33 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme 10 křepelčích vajec natvrdo (vaříme přibližně 80 sek. až 1 minutu).
  • 2
    Vajíčka oloupeme, rozkrájíme napůl, vyjmeme žloutky, které dáme do misky.
  • 3
    Řeřichu a čerstvý kopr omyjeme, velmi nadrobno rozkrájíme a přidáme ke žloutkům. Ještě přidáme 2 špetky soli, špetku chilli a žloutky dobře s bylinkami promícháme a "vrátíme" je zpět do rozkrojených bílků.
  • 4
    Vajíčka rozdělíme na talíře, zalijeme je studeným křepelčím bujonem a podáváme.
  • 5
    Křepelčí studený bujon [29586]:
  • 6
    Očištěnou a omytou křepelku rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omytá kuřecí křídla. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel, pórek a cibuli pokrájíme na kousky a v pánvi zeleninu podusíme na másle přibližně 10 minut, pak ji přiložíme k masu, zalijeme 7 dl vody a 5 dl portského vína.
  • 7
    Přidáme omytou nať petržele a celeru, větvičky svážeme, 4 ks jalovce, 1 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Když vývar přijde k varu, teplotu zmírníme a pod pokličkou musí vývar jen probublávat 1 hodinu.
  • 8
    Vývar scedíme a když vychladne, dáme do chladničky. Z vývaru posbíráme ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon.
  • 9
    Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.
  • 10
    Do studeného bujonu přidáme 0.5 dl Madeiry a 0.5 dl rakytníkové šťávy. Dochutíme solí, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.