Studený krémový holubí bujon s bylinkami

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1000 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
4 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a omyjeme 6 ks červených ředkviček a 4 ks bílé ředkvičky.
  • 2
    Ředkvičky pokrájíme na tenká kolečka.
  • 3
    Bylinky: kopr, petrželku kudrnku a řeřichu omyjeme a vše drobně pokrájíme.
  • 4
    Studený holubí bujon ochutíme citronovou šťávou, sušeným česnekem, mletým chilli, cukrem a solí. Pak přimícháme zakysanou smetanu a nakonec všechny bylinky a ředkvičky.
  • 5
    Bujon podáváme vychlazený.
  • 6
    Bujon z holoubat [30620]:
  • 7
    Očištěné a omyté holuby (nejlépe holuby kalifornské nebo texany) rozporcujeme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Červené cibule oloupeme a rozkrájíme napůl. Omytou petrželovou a celerovou nať pokrájíme na kousky.
  • 8
    V hrnci na másle opečeme rozpůlené cibule rozkrojenou stranou dozlatova. Přidáme zeleninu, promícháme a krátce ji orestujeme.
  • 9
    Pak k ní přidáme rozporcované holuby, 1/2 litru bílého vína, 1 litr vody, celou lžičku celého pepře, 2 lžíce mořské soli a 3 zrnka jalovce.
  • 10
    Vaříme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu tak, aby vývar jen mírně probublával.
  • 11
    Uvařený vývar scedíme. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho nabídnout s vývarem.
  • 12
    Vývar necháme vychladit (nejlépe na několik hodin v chladničce, pak z vychlazeného vývaru odstraníme tuk (můžeme ho znovu přecedit) - takto získáme čistý holubí bujon, který použijeme k přípravě polévek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.