Studený pstruh Norvégienne

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
56 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z větších pstruhů uřízneme filety. Hlavy a ostatní zbytky zalijeme studenou vodou, přidáme překrojenou cibuli, sůl, ocet a bobkový list, přivedeme k varu. Vaříme přibližně 10 minut.
  • 2
    Do kastrolu vložíme připravené filety, na ně přecedíme vývar. Přivedeme k varu, ihned odstavíme, necháme vychladnout.
  • 3
    Studené filety osušíme v ubrousku, urovnáme na talíře, přelijeme zelenou omáčkou se smetanou a majonézou.
  • 4
    Podáváme ozdobené řezy ančoviček.
  • 5
    Zelená omáčka se smetanou a majonézou [56094]: listy špenátu, petržele, kerblíku, estragonu i řeřichy spaříme v osolené vroucí vodě. Scedíme, opláchneme studenou vodou, vymačkáme je a přes žíněný cedník prolisujeme.
  • 6
    Majonézu rozmícháme se solí, octem, pepřem a cukrem, přidáme prolisované bylinky, vmícháme smetanu, vychladíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.