Studený pstruh Norvégienne
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3decilitryOcet vinný
- 1lžičkaSůl
- 2kusyBobkový list
- 80gramůAnčovička - filety
- 1litrVoda pitná
- 400gramůPstruh
- Zelená omáčka se smetanou a majonézou [56094]
- 1lžičkaCukr moučkový
- 50gramůEstragon
- 50gramůKerblík
- 3lžíceOcet vinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůPetržel - nať
- 50gramůŘeřicha
- 1lžičkaSůl
- 150gramůŠpenát listový čerstvý
- 1litrVoda pitná
- 33lžicSmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůMajonéza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
56 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z větších pstruhů uřízneme filety. Hlavy a ostatní zbytky zalijeme studenou vodou, přidáme překrojenou cibuli, sůl, ocet a bobkový list, přivedeme k varu. Vaříme přibližně 10 minut.
- 2Do kastrolu vložíme připravené filety, na ně přecedíme vývar. Přivedeme k varu, ihned odstavíme, necháme vychladnout.
- 3Studené filety osušíme v ubrousku, urovnáme na talíře, přelijeme zelenou omáčkou se smetanou a majonézou.
- 4Podáváme ozdobené řezy ančoviček.
- 5Zelená omáčka se smetanou a majonézou [56094]: listy špenátu, petržele, kerblíku, estragonu i řeřichy spaříme v osolené vroucí vodě. Scedíme, opláchneme studenou vodou, vymačkáme je a přes žíněný cedník prolisujeme.
- 6Majonézu rozmícháme se solí, octem, pepřem a cukrem, přidáme prolisované bylinky, vmícháme smetanu, vychladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.