Studený salát s červenou řepou a tuňákem
20 min.
Ingredience
- 500gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 200gramůFazole bílé sterilované
- 2kusyCibule červená
- 200gramůČervená řepa sterilovaná
- 100gramůSalát ledový
- 20gramůPetržel - nať
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 100gramůOlivy bez pecky
- 30gramůDýňová semínka
- 1lžičkaSůl
- 10gramůOregano sušené
- 2kusyPomeranče
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
16 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
9 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu scedíme, nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme, také nakrájíme na tenké proužky, dáme do mísy, kam vysypeme scezené fazole, přisypeme dýňová semínka, nakrájené olivy, petrželovou nať, sůl, pepř, vše polijeme vymačkanou šťávou ze 2 ks pomeranče a důkladně promícháme.
- 2Na dno talíře položíme list salátu a na něj poklademe připravený salát. Na každou porci dáme nakrájené kousky tuňáka, pokapeme olejem, posypeme oreganem a salát je připravený ke konzumaci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.