Studený salát ze žaludového želé Tottori
30 min.
Ingredience
- 300gramůŽelé žaludové
- 70gramůOkurky
- 30gramůMrkev kořen
- 30gramůChryzantéma
- 15gramůPaprika zelená
- 10gramůPaprika červená
- 1lžičkaSůl
- Kořenící omáčka
- 24mililitrůOmáčka sójová
- 2gramyCukr krupice
- 4,5gramyCibulka jarní
- 2,7gramyČesnek
- 2gramySezam - semena
- 13mililitrůOlej sezamový
- 1,1gramyPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
78 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
670 mg
Cukr
988 mg
Postup přípravy
- 1Želé nakrájíme na silnější plátky. Okurku očistíme tak, že ji chvíli budeme třít v utěrce se solí. Potom okurku nakrájíme na šikmé, delší plátky. Mrkev oloupeme a nakrájíme ji na stejně velké plátky jako okurku. Lusky paprik zbavíme jadřinců a nakrájíme je na stejné plátky jako okurku a mrkev. Chryzantému opereme pod tekoucí vodou a nakrájíme ji na delší 5 cm kousky. Připravíme kořenící omáčku.
- 2Připavené kousky zeleniny a kořenící omáčku promícháme s kousky želé. Pokrm podáváme studený.
- 3Kořenící omáčka:
- 4Česnek a jarní cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno. Nasekanou cibulku a česnek smícháme s cukrem, sójovou omáčkou, sezamovými semínky a sezamovým olejem. Omáčku ochutíme mletou červenou paprikou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.