Studený salát ze žaludového želé Tottori

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
78 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
670 mg
Cukr
988 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Želé nakrájíme na silnější plátky. Okurku očistíme tak, že ji chvíli budeme třít v utěrce se solí. Potom okurku nakrájíme na šikmé, delší plátky. Mrkev oloupeme a nakrájíme ji na stejně velké plátky jako okurku. Lusky paprik zbavíme jadřinců a nakrájíme je na stejné plátky jako okurku a mrkev. Chryzantému opereme pod tekoucí vodou a nakrájíme ji na delší 5 cm kousky. Připravíme kořenící omáčku.
  • 2
    Připavené kousky zeleniny a kořenící omáčku promícháme s kousky želé. Pokrm podáváme studený.
  • 3
    Kořenící omáčka:
  • 4
    Česnek a jarní cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno. Nasekanou cibulku a česnek smícháme s cukrem, sójovou omáčkou, sezamovými semínky a sezamovým olejem. Omáčku ochutíme mletou červenou paprikou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.