Studený těstovinový salát

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
18 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek si nakrájíme na silnější kolečka, osolíme a necháme jej 30 minut odležet.
  • 2
    Cuketu si nakrájíme na tenčí kolečka o velikosti zhruba 5mm.
  • 3
    Zelenou i červenou papriku rozpůlíme na dvě půlky, vyjmeme jadřinec i semínka. Nakrájíme na silné proužky. Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme.
  • 4
    Omyjeme rajčata a doprostřed vyřízneme křížek. Rajčata ponoříme na 30 sekund do vařící vody. Po vyjmutí rajčata opatrně oloupeme. Odkrojíme stopku a nakrájíme na 8 kousků.
  • 5
    V pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a osmažíme cibuli do zlatova.
  • 6
    Kolečka lilku opláchneme pod tekoucí vodou a dáme vysušit kuchyňským papírem. Kolečka nyní rozkrájíme na větší kousky.
  • 7
    K cibuli přidáme lilek, cuketu, proužky papriky, rajčata i utřený česnek a zvolna opékáme asi 20 minut, dokud nebude zelenina měkká. Směs dochutíme solí, octem a pepřem a občas zamícháme.
  • 8
    Do velkého hrnce si připravíme těstoviny a zalijeme vařící vodou, ve které následně 10 minut vaříme. Ochutíme solí. Těstoviny opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.
  • 9
    Zbytek oleje zašleháme s olejem a hořčicí. Směs podle chuti osolíme a opepříme.
  • 10
    Vychladlé těstoviny a zeleninu důkladně zamícháme společně s rozšlehaným olejem. Podáváme řádně vychlazené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.