Studený těstovinový salát
70 min.
Ingredience
- 1kusLilek
- 3mililitryPepř černý mletý
- 3mililitrySůl
- 1kusCuketa
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 1kusCibule
- 2kusyRajčata
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1kusČesnek
- 225gramůTěstoviny konzumní
- 15mililitrůOcet vinný
- 2,5mililitryHořčice
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
18 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Lilek si nakrájíme na silnější kolečka, osolíme a necháme jej 30 minut odležet.
- 2Cuketu si nakrájíme na tenčí kolečka o velikosti zhruba 5mm.
- 3Zelenou i červenou papriku rozpůlíme na dvě půlky, vyjmeme jadřinec i semínka. Nakrájíme na silné proužky. Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme.
- 4Omyjeme rajčata a doprostřed vyřízneme křížek. Rajčata ponoříme na 30 sekund do vařící vody. Po vyjmutí rajčata opatrně oloupeme. Odkrojíme stopku a nakrájíme na 8 kousků.
- 5V pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a osmažíme cibuli do zlatova.
- 6Kolečka lilku opláchneme pod tekoucí vodou a dáme vysušit kuchyňským papírem. Kolečka nyní rozkrájíme na větší kousky.
- 7K cibuli přidáme lilek, cuketu, proužky papriky, rajčata i utřený česnek a zvolna opékáme asi 20 minut, dokud nebude zelenina měkká. Směs dochutíme solí, octem a pepřem a občas zamícháme.
- 8Do velkého hrnce si připravíme těstoviny a zalijeme vařící vodou, ve které následně 10 minut vaříme. Ochutíme solí. Těstoviny opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.
- 9Zbytek oleje zašleháme s olejem a hořčicí. Směs podle chuti osolíme a opepříme.
- 10Vychladlé těstoviny a zeleninu důkladně zamícháme společně s rozšlehaným olejem. Podáváme řádně vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.