Štýrský vepřový jazyk
130 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyVepřový jazyk
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1kusBobkový list
- 5kusůPepř černý celý
- 1kusTymián čerstvý
- 850gramůZelenina kořenová
- 100gramůKřen
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
44 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté jazyky vložíme do osolené vody. Přidáme pepř, ocet, bobkový list, tymián, česnek a nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Na mírném ohni vše vaříme asi 2 hodiny.
- 2Měkké jazyky vyjmeme z polévky, odstraníme kůži a nakrájíme je na 2cm silné plátky.
- 3Nakonec jazyky přelijeme trochou horkého vývaru a podáváme s nastrouhaným křenem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.