Sübäggli und suure Gummeli
230 min.
Ingredience
- 2kilogramyVepřová kýta
- 1kilogramBrambory
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 3lžíceOcet kvasný lihový
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3litryVoda pitná
- 12gramůHřebíček
- 3kusyBobkový list
- 6gramůMuškátový oříšek
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
52 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
249 mg
Postup přípravy
- 1Uzenou kýtu vaříme ve vodě asi 2 hodiny. Po vyjmutí ji na horní straně na kůži nařízneme na dvou místech, do takto vzniklých otvorů vložíme bobkový list a hřebíček a zapékáme ještě asi 1 hodinu v troubě.
- 2Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Mouku v hlubším hrnci opražíme na másle do světle hnědé barvy, zalijeme vývarem a rozmícháme dohladka. Pak přidáme bobkový list, hřebíček, nakrájené brambory a uvaříme doměkka. Dochutíme muškátovým oříškem a přelijeme smetanou rozmíchanou s trochou octa.
- 3Bobkový list a hřebíček vyjmeme, brambory posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s uzenou kýtou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.