Sübäggli und suure Gummeli

230 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
52 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
249 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzenou kýtu vaříme ve vodě asi 2 hodiny. Po vyjmutí ji na horní straně na kůži nařízneme na dvou místech, do takto vzniklých otvorů vložíme bobkový list a hřebíček a zapékáme ještě asi 1 hodinu v troubě.
  • 2
    Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Mouku v hlubším hrnci opražíme na másle do světle hnědé barvy, zalijeme vývarem a rozmícháme dohladka. Pak přidáme bobkový list, hřebíček, nakrájené brambory a uvaříme doměkka. Dochutíme muškátovým oříškem a přelijeme smetanou rozmíchanou s trochou octa.
  • 3
    Bobkový list a hřebíček vyjmeme, brambory posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s uzenou kýtou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.