Suflé s česnekem
80 min.
Ingredience
- 10stroužkůČesnek
- 250mililitrůMléko polotučné
- 125mililitrůVoda pitná
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 150gramůSýr kozí
- 6kusůVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 15gramůPažitka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
11 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
370 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme česnek. Do hrnce nalijeme mléko a odměřené množství vody, přidáme stroužky česneku, kromě jednoho. Uvedeme k varu, 15-20 minut zvolna vaříme, až česnek změkne a mléko s vodou se vyvaří na 250 ml. Necháme vychladnout a česnek v mléce mírně rozmačkáme.
- 2Rozehřejeme máslo, přidáme mouku, průběžně promícháváme a 1 minutu smažíme. Postupně vléváme česnekové mléko.
- 3Vaříme ještě 3 minuty. Omáčku přelijeme do velké mísy a necháme 10 minut zchladnout. Nasekáme zbylý stroužek česneku.
- 4Do omáčky přidáme nasekaný česnek, nakrájený kozí sýr, žloutky, podle chuti osolíme a opepříme.
- 5Z bílků ušleháme pevný sníh. Zlehka a postupně jej přidáváme do česnekovo-sýrové omáčky, nejdříve 1 polévkovou lžíci, potom zbytek.
- 6Misky na suflé vymažeme máslem, rozprostřeme do nich připravenou hmotu a pečeme 15-20 minut na 180 °C. Servírujeme, zdobíme pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.