Suflé s česnekem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
11 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
370 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme česnek. Do hrnce nalijeme mléko a odměřené množství vody, přidáme stroužky česneku, kromě jednoho. Uvedeme k varu, 15-20 minut zvolna vaříme, až česnek změkne a mléko s vodou se vyvaří na 250 ml. Necháme vychladnout a česnek v mléce mírně rozmačkáme.
  • 2
    Rozehřejeme máslo, přidáme mouku, průběžně promícháváme a 1 minutu smažíme. Postupně vléváme česnekové mléko.
  • 3
    Vaříme ještě 3 minuty. Omáčku přelijeme do velké mísy a necháme 10 minut zchladnout. Nasekáme zbylý stroužek česneku.
  • 4
    Do omáčky přidáme nasekaný česnek, nakrájený kozí sýr, žloutky, podle chuti osolíme a opepříme.
  • 5
    Z bílků ušleháme pevný sníh. Zlehka a postupně jej přidáváme do česnekovo-sýrové omáčky, nejdříve 1 polévkovou lžíci, potom zbytek.
  • 6
    Misky na suflé vymažeme máslem, rozprostřeme do nich připravenou hmotu a pečeme 15-20 minut na 180 °C. Servírujeme, zdobíme pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.