Suflé z brokolice s olivovým pyré

55 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
62 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V malém množství osolené vody doměka (asi 15 minut) vaříme pokrájenou brokolici.
  • 2
    Troubu dáme vyhřát na 220°C. Čtyři malé kulaté formy na suflé pečlivě vymažeme máslem.
  • 3
    Oddělíme bílky od žloutků, z bílků ušleháme tuhý sníh.
  • 4
    Brokolici vyjmeme z vody, dáme do mixeru, přidáme žloutky,smetanu, osolíme, opepříme a rozmixujeme dohladka. Přendáme do mísy a postupně vmícháme připravený sníh.
  • 5
    Hotovou směsí naplníme vymazané formičky na suflé. Dáme je do horké trouby a pečeme 20 - 25 minut, dokud těsto nevzejde a nezezlátne.
  • 6
    Vypeckované černé olivy, olivový olej, šťávu a nastrouhanou kůru z jednoho citrónu umixujeme v hladké pyré, které podáváme k suflé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.