Suflé z brokolice s pyré a olivami
55 min.
Ingredience
- Na pyré
- Na suflé
- 500gramůBrokolice
- 280mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 4kusyVejce slepičí
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 10gramůMáslo čerstvé
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
30 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Troubu si nejprve zahřejeme na 220 °C. Nachystáme si čtyři kulaté formy na suflé, které vymažeme rozpuštěným máslem. Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a počkáme, než začne na plotně vřít. Pak do vody vložíme brokolici, kterou jsme předtím rozebrali na jednotlivé růžičky a vaříme asi 15 minut, než úplně změkne. Pak vodu z hrnce slijeme a na utěrce brokolicové růžičky opatrně osušíme.
- 2Naťukneme si vejce a pečlivě od sebe oddělíme do jedné nádoby žloutky, do druhé bílky. Do mixéru potom naskládáme brokolici a zalijeme smetanou a žloutky. Mixujeme, dokud není směs hladká, pak ji z mixéru přelijeme do mísy. Ušleháme si tuhý sníh z vaječných bílků, který pomalu a po částech zamícháme do brokolicové směsi.
- 3Směs pak rozlijeme do všech formiček a vložíme do horké trouby. Pečeme asi 20 - 25 minut dokud se nahoře nevytvoří zlatavá kůrčička. Zatímco se suflé peče, přichystáme si pyré z oliv. Do mixéru nasypeme asi 20 kusů vypeckovaných černých oliv a nadrobno nakrájenou citronovou kůru a zalijeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Rozmixujeme ochutíme solí a pepřem a podáváme na stůl společně se suflé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.