Suflé z drůbežích jater
50 min.
Ingredience
- 250gramůJátra drůbeží
- 1stroužekČesnek
- 2lžícePetržel - nať
- 4kusyVejce slepičí
- 300mililitrůBešamel
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
37 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
560 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěná drůbeží játra orestujeme na teflonové pánvi lehce potřené olejem. Játra potom umeleme spolu s česnekem a petrželkou. Umletou směs spolu se žloutky přidáme do bešamelu a zamícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh, ketrý zlehka zapracujeme do směsi. Nakonec dobře osolíme a opepříme. Suflé pečeme ve vhodné nádobě ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.