Šumavská zelná polévka s houbami
60 min.
Ingredience
- 300gramůZelí hlávkové bílé
- 100gramůCibule
- 500gramůBrambory
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 1,4litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 200gramůHouby čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očistíme čerstvé hlávkové zelí a nakrájíme je na tenké nudličky. Očistíme a omyjeme hřiby, lišky, křemenáče, osušíme je a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Omyté a oloupané brambory nakrájíme na kostky.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo s máslem, na něm zpěníme cibuli, přidáme zelí, kmín, pepř a promícháme. Krátce podusíme, poprášíme hladkou moukou, sladkou paprikou, znovu promícháme a když zelí po 2-3 minutách změkne, přilijeme horkou vodu, přidáme brambory, hříbky, podle chuti sůl a pomalu vaříme 20-25 minut doměkka. Polévku dochutíme lžičkou octa a odstavíme z plotny.
- 3V misce vyšleháme 2 žloutky, které přimícháme do polévky po odstavení z plotny a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.