Šumavské kyselo
50 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 200gramůBrambory
- 300gramůZelí bílé - sterilizované
- 3kusyCibule
- 200gramůHříbky čerstvé
- 150gramůKlobása - Čabajka
- 200gramůSmetana zakysaná 14%
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 10gramůBobkový list
- 10gramůNové koření celé
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 20gramůMáslo jihočeské
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
23 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme je vařit do hrnce s osolenou vodou. Vylijeme zelí, hříbky, přidáme nové koření, bobkový list, nakrájenou klobásu a necháme vařit asi 20 minut.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, přisypeme mouku, osmažíme a zahustíme polévku. Povaříme ještě asi 10 minut.
- 3Máslo roztopíme na pánvičce, rozklepneme celé vejce osmažíme, vysypeme do polévky, ještě přilijeme rozkvedlanou smetanu, zamícháme, dochutíme solí, pepřem, podle chuti přidáme ocet, (můžeme také citronovou šťávou), necháme projít varem a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.