Šumavské kyselo

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
23 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme je vařit do hrnce s osolenou vodou. Vylijeme zelí, hříbky, přidáme nové koření, bobkový list, nakrájenou klobásu a necháme vařit asi 20 minut.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, přisypeme mouku, osmažíme a zahustíme polévku. Povaříme ještě asi 10 minut.
  • 3
    Máslo roztopíme na pánvičce, rozklepneme celé vejce osmažíme, vysypeme do polévky, ještě přilijeme rozkvedlanou smetanu, zamícháme, dochutíme solí, pepřem, podle chuti přidáme ocet, (můžeme také citronovou šťávou), necháme projít varem a odstavíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.