Šumavský pstruh v aspiku

51 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
820 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
46 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev s kouskem celeru a petržele očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli rozkrojíme na polovinu, zeleninu dáme do hrnce, přilijeme 1,5-2 litru vody, přidáme sůl, celý pepř, kmín a vaříme 10 minut. Očištěného, vykuchaného a omytého pstruha vložíme po 10 minutách do vroucí vody se zeleninou. Vaříme ho pomalu přibližně 10-15 minut. Uvařeného pstruha opatrně vyjmeme, necháme okapat a dáme na mísu.
  • 2
    V rendlíku si namočíme želatinu v 8 dl vody na 5 minut. Poté do želatiny přidáme 1-2 lžičky octa, 1-2 lžičky cukru, 0,5 lžičky soli, bobkový list, celý černý pepř a nové koření. Želatinu za stálého míchání přivedeme k varu a hned rendlík odstavíme z plotny. Chuť želatiny by měla být mírně sladkokyselá. Přecezenou necháme vychladnout a během chladnutí pomocí potravinářského štětce větší vrstvou želatiny natřeme pstruha nejdříve z jedné strany – necháme zatuhnout asi 5 minut, pstruha dáme do podlouhlé úzké formy a želatinou potřeme druhou stranu. Omyté a osušené čerstvé okurky nakládačky (bez semínek) nakrájíme na tenké nudličky. Očištěné lanýže nakrájíme též na velmi tenké nudličky a pokrájenými ingrediencemi obložíme pstruha. Pak pstruha přelijeme zbývajícím rosolem a necháme zatuhnout několik hodin.
  • 3
    Před podáváním si vyšleháme smetanu, je-li hustá, zapracujeme do ní majonézu a ochutíme bílým pepřem. Pstruha v aspiku vyklopíme, naporcujeme, každou porci polijeme několika lžícemi majonézové omáčky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.