Sumec s mandlovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 600gramůSumec filety
- 250mililitrůVoda pitná
- 125mililitrůOcet kvasný lihový
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
- 100gramůMandle
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
36 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vodu vlijeme do hrnce, přidáme ocet, oloupanou, rozpůlenou cibuli, sůl a pepř. Přivedeme k varu, vložíme omyté porce sumce a vaříme doměkka.
- 2Měkké maso vyjmeme a vývar přecedíme. Přidáme do něj nahrubo nastrouhané mandle, citronovou šťávu a citronovou kůru. Chvíli povaříme, podle chuti osladíme a vmícháme žloutek. Dál už nevaříme.
- 3Sumce upravíme na talíře a přelijeme mandlovou omáčkou.
- 4Vhodnou přílohou jsou opékané brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 25. 3. 2018
Sumec s mandlovou omáčkou
No to je pěknej hnus, kyselo s citrónovou kůrou🤢🤢