Sumec s mandlovou omáčkou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
36 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu vlijeme do hrnce, přidáme ocet, oloupanou, rozpůlenou cibuli, sůl a pepř. Přivedeme k varu, vložíme omyté porce sumce a vaříme doměkka.
  • 2
    Měkké maso vyjmeme a vývar přecedíme. Přidáme do něj nahrubo nastrouhané mandle, citronovou šťávu a citronovou kůru. Chvíli povaříme, podle chuti osladíme a vmícháme žloutek. Dál už nevaříme.
  • 3
    Sumce upravíme na talíře a přelijeme mandlovou omáčkou.
  • 4
    Vhodnou přílohou jsou opékané brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 25. 3. 2018
Sumec s mandlovou omáčkou
No to je pěknej hnus, kyselo s citrónovou kůrou🤢🤢