Sumec vařený v marinádě
45 min.
Ingredience
- 1,6kilogramySumec filety
- 2kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 2kusyHřebíček
- 1kusPetržel kořen
- 1kusPórek
- 1kusPetržel - nať
- 3kusyNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 1špetkaTymián sušený
- 500mililitrůVíno bílé
- 8lžicOcet vinný
- 750mililitrůVoda pitná
- 8gramůPepř černý mletý
- 2kusyMrkev kořen
- 0,25kusCeler bulvový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
39 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Sumce o váze cca 2 kg vykucháme, omyjeme a osolíme.
- 2Cibuli oloupeme a zapíchneme do ní hřebíčky. Celer oškrábeme a nakrájíme na kousky, pórek, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na plátky. Všechnu zeleninu vložíme do hrnce, přidáme nasekanou petrželku, drcený pepř, nové koření, bobkový list, tymián, vodu, víno, ocet a přivedeme k varu.
- 3Do zeleninového vývaru vložíme rybu, zakryjeme a vaříme při nízké teplotě asi 20–35 minut, podle velikosti a váhy ryby.
- 4Podáváme ihned na větší ploché míse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.