Šunka s medem

135 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
32 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce s vodou vložíme šunku, přidáme cibuli napíchanou několika hřebíčky, pepř, trochu petrželové a česnekové natě, bobkový list, tymián a víno. Vše dohromady přivedeme k varu a částečně přiklopené vaříme na mírné teplotě asi 75 minut. Dáváme pozor, aby šunka byla po celou dobu našeho vaření ponořená ve vodě.
  • 2
    V malém kastrůlku rozpustíme hořčici s medem. Po uvaření přesuneme šunku do pekáče, odkrojíme přebytečné sádlo a šunku na povrchu nařízneme. Směsí medu a hořčice šunku potřeme, napícháme do šunky zbytek hřebíčku a pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 30 minut.
  • 3
    Do kastrůlku od medu dáme rybízový džem, citronovou a pomerančovou šťávu, portské víno a vše přivedeme k varu, při vaření omáčku občas zamícháme.
  • 4
    Upečenou šunku krájíme na plátky, zvlášť servírujeme omáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 25. 4. 2017
Šunka s medem
Opravdu skvělé 🙂