Šunka s medem
135 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200mililitrůVíno portské
- 2000gramůŠunka od kosti
- 20mililitrůHřebíček
- 375mililitrůVíno bílé
- 40mililitrůMed včelí
- 80mililitrůDžem rybízový
- 1kusPetržel - nať
- 5mililitrůBobkový list
- 5mililitrůTymián čerstvý
- 20mililitrůPepř černý celý
- 40mililitrůHořčice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusČesnek-nať
- 1lžícePomerančová šťáva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
32 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vodou vložíme šunku, přidáme cibuli napíchanou několika hřebíčky, pepř, trochu petrželové a česnekové natě, bobkový list, tymián a víno. Vše dohromady přivedeme k varu a částečně přiklopené vaříme na mírné teplotě asi 75 minut. Dáváme pozor, aby šunka byla po celou dobu našeho vaření ponořená ve vodě.
- 2V malém kastrůlku rozpustíme hořčici s medem. Po uvaření přesuneme šunku do pekáče, odkrojíme přebytečné sádlo a šunku na povrchu nařízneme. Směsí medu a hořčice šunku potřeme, napícháme do šunky zbytek hřebíčku a pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 30 minut.
- 3Do kastrůlku od medu dáme rybízový džem, citronovou a pomerančovou šťávu, portské víno a vše přivedeme k varu, při vaření omáčku občas zamícháme.
- 4Upečenou šunku krájíme na plátky, zvlášť servírujeme omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 25. 4. 2017
Šunka s medem
Opravdu skvělé 🙂