Šunková gougere
30 min.
Ingredience
- Náplň
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 140mililitrůHovězí vývar základní
- 60gramůHouby čerstvé
- 2lžičkyBylinky čerstvé - svazek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceStrouhanka
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůŠunka dušená
- 140mililitrůVoda pitná
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 1gramMouka pšeničná hladká T 650
- 1gramSýr Eidam cihla 40%
- 1lžičkaHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
622 mg
Cukr
324 mg
Postup přípravy
- 1Do menšího hrnce dáme vodu a nakrájené máslo, pomalu přivedeme k varu, zvýšíme teplotu a necháme 30 sekund projít varem. Odstavíme a přisypeme mouku se solí. Rychle mícháme, až se směs přestane přichytávat na stěny hrnce. Přendáme na talíř a necháme zchladnout.
- 2Náplň připravíme tak, že v malém rendlíku rozpustíme máslo, přidáme mouku a mícháme 2 minuty, směs zežloutne. Pomalu přiléváme vývar, směs bude hladká. Okořeníme nasekanými bylinkami, pepřem a solí. Přidáme na plátky nakrájené houby a šunku, odstavíme.
- 3Těsto dochutíme solí a hořčicí, vrátíme do hrnce. Postupně zašleháváme vejce - můžeme použít mixér. Těsto musí být hladké a držet tvar. Nakonec přidáme na kostičky nakrájený sýr.
- 4Těsto rozložíme do velké zapékací mísy nebo do šesti malých zapékacích misek. Vtlačujeme kolem okraje, ve středu nám tak vznikne prohlubeň. Naplníme směsí, posypeme směsí sýra a strouhanky. Pečeme, dokud těsto nenaběhne a nezhnědne.
- 5Ined podáváme jako předkrm nebo jako hlavní chod se salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.