Šunkový salát s vejci a zeleninou
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 150gramůRajčata
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 150mililitrůVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusSalát hlávkový
- 150gramůŠunka dušená
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěný hlávkový salát rozebereme na listy, omyjeme a po okapání nakrájíme na nudličky. Rozdělíme je na 4 talířky.
- 2Omytá rajčata nakrájíme na dílky, uvařená vejce na kostky a oloupanou cibuli na půlkolečka. Cibuli potom spaříme vařící vodou a necháme okapat. Vše urovnáme na hlávkový salát, navrch poklademe šunku nakrájenou na hranolky.
- 3Oloupaný česnek prolisujeme, smícháme s vodou, solí, octem, cukrem a pepřem. Zálivkou pokapeme připravený salát, povrch nakonec zakapeme olejem a salát ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.