Šunkový salát s vejci a zeleninou

30 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný hlávkový salát rozebereme na listy, omyjeme a po okapání nakrájíme na nudličky. Rozdělíme je na 4 talířky.
  • 2
    Omytá rajčata nakrájíme na dílky, uvařená vejce na kostky a oloupanou cibuli na půlkolečka. Cibuli potom spaříme vařící vodou a necháme okapat. Vše urovnáme na hlávkový salát, navrch poklademe šunku nakrájenou na hranolky.
  • 3
    Oloupaný česnek prolisujeme, smícháme s vodou, solí, octem, cukrem a pepřem. Zálivkou pokapeme připravený salát, povrch nakonec zakapeme olejem a salát ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.