Suppli
120 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 36gramůMáslo čerstvé
- 440gramůRýže loupaná
- 75gramůSýr Parmezán
- 150gramůMozzarella
- 150gramůStrouhanka
- 6gramůBazalka
- 2kusyVejce slepičí
- 1500mililitrůVývar drůbeží
- 500mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1585 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
106 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vývar přivedeme k varu a necháme na mírném plameni vařit.
- 2Na rozehřátém másle osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme rýži a krátce osmahneme. Přilijeme naběračku vývaru a necháme vařit do vyvaření, postupně přiléváme vývar. Hotová rýže je al dente.
- 3Odstavíme z plotny, vmícháme strouhaný parmezán a vejce. Vše osolíme a opepříme a necháme rozetřené na plechu vystydnout.
- 4Vychladlé těsto rozdělíme na přibližně 18 kousků, každý v ruce zploštíme, doprostřed dáme kostičku mozzarelly a kousek bazalky, pečlivě zabalíme do knedlíčku. Ten obalíme ve strouhance a dáme na plech.
- 5Připravené krokety osmažíme na dobře rozpáleném oleji cca 4-5 minut každou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.