Sušená treska po salernsku
50 min.
Ingredience
- 60gramůKapary
- 2kusyCibule
- 5kusůBazalka
- 300gramůRajčata
- 4kusyAnčovička - filety
- 100gramůTapenáda se zelenými olivami
- 60gramůPetržel - nať
- 80gramůStrouhanka
- 80mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 700gramůTreska sušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
31 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme, osušíme a jemně nasekáme petrželku. Očistíme a roztrháme na kousky lístky bazalky. Ančovičky omyjeme a pokrájíme na kousky. Pod tekoucí vodou omyjeme kapary a pokrájíme. Oloupeme cibule, nasekáme a smažíme 4 minuty v pánvi na polovině oleje. Přidáme kapary, vypeckované olivy a po několika minutách spařená a oloupaná rajčata. Vše promícháme a podusíme rajčata 10 minut na mírném plameni.
- 2Omyjeme sušenou nasolenou tresku, osušíme, nakrájíme na kusy a obalíme v mouce. Na zbývajícím oleji osmažíme kusy tresky po obou stranách, stáhneme plamen a 10 minut dusíme. Obsah pánve přemístíme do pekáče.
- 3Zalijeme kusy tresky rajčatovou omáčkou a vše posypeme nasekanou petrželkou, roztrhanými lístky bazalky a strouhankou. Opepříme a dáme na 15 minut do předehřáté trouby na 180°C. Hotový horký pokrm podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.