Sváteční žebračka - chlebovka s vínem
50 min.
Ingredience
- 250gramůChléb konzumní
- 1litrVoda pitná
- 1decilitrVíno bílé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceKerblík
- 1lžícePažitka
- 1kusŠpekáčky
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
385 mg
Cukr
427 mg
Postup přípravy
- 1Tvrdý chléb (převážně kůrky) rozlámeme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat.
- 2V 1 dl bílého vína rozmícháme dohladka hladkou mouku. Kerblík a pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Špekáček oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- 3Do vody s chlebem dáme sůl, kmín a vaříme za občasného promíchání přibližně 30 minut.
- 410 minut před koncem vaření přidáme do polévky nakrájený špekáček, rozkvedlané vajíčko, po 5 minutách přilijeme víno s moukou a krátce povaříme. Polévku dochutíme solí, pepřem, bylinkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.