Sváteční žebračka - chlebovka s vínem

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
385 mg
Cukr
427 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvrdý chléb (převážně kůrky) rozlámeme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat.
  • 2
    V 1 dl bílého vína rozmícháme dohladka hladkou mouku. Kerblík a pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Špekáček oloupeme a nakrájíme na kolečka.
  • 3
    Do vody s chlebem dáme sůl, kmín a vaříme za občasného promíchání přibližně 30 minut.
  • 4
    10 minut před koncem vaření přidáme do polévky nakrájený špekáček, rozkvedlané vajíčko, po 5 minutách přilijeme víno s moukou a krátce povaříme. Polévku dochutíme solí, pepřem, bylinkami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.