Svazečky z fazolek a opečených paprik

40 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
10 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné papriky rozpůlíme, zbavíme zrníček, řádně omyjeme a řeznou plochou je vyskládáme na plech vyložený alobalem. Upečeme v troubě 25 minut předehřáté na 200°C.
  • 2
    Mezitím fazolky omyjeme, necháme okapat, konce odřízneme. Bobkový list s bylinkami svážeme k sobě. Česnek a cibuli oloupeme. Fazolky s bylinkami vložíme do osolené vody a uvaříme téměř doměkka. Vývar poté slijeme, odložíme stranou pro pozdější použití, fazolky zchladíme studenou vodou, opět slijeme a necháme oschnout.
  • 3
    Cibulovou nať vložíme na 2 minuty do horkého fazolového vývaru, zchladíme ve studené vodě a necháme oschnout.
  • 4
    Upečené papriky vyjmeme, vložíme na 10 minut do mikrotenového sáčku, uzavřeme. Poté ze sáčku vyjmeme a slupku z paprik lehce stáhneme. Šťávu z paprik můžeme použít do polévky, zálivky či na salát. Papriky nakrájíme na proužky.
  • 5
    Fazolky a papriky rozdělíme na 8 svazečků a svážeme spařenou cibulovou natí. Svazečky rozložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a prohřejeme v troubě.
  • 6
    Takto připravené fazolky můžeme podávat jako lehké hlavní jídlo nebo jako přílohu k drůbeži či rybám.
  • 7
    Jako příloha se hodí k hnědé rýži dušené s cibulí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.