Svazečky z fazolek a opečených paprik
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyPaprika červená
- 1kilogramFazolové lusky zelené
- 1špetkaMajoránka čerstvá
- 1špetkaSaturejka
- 1kusBobkový list
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8kusůCibule - nať
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
10 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Očištěné papriky rozpůlíme, zbavíme zrníček, řádně omyjeme a řeznou plochou je vyskládáme na plech vyložený alobalem. Upečeme v troubě 25 minut předehřáté na 200°C.
- 2Mezitím fazolky omyjeme, necháme okapat, konce odřízneme. Bobkový list s bylinkami svážeme k sobě. Česnek a cibuli oloupeme. Fazolky s bylinkami vložíme do osolené vody a uvaříme téměř doměkka. Vývar poté slijeme, odložíme stranou pro pozdější použití, fazolky zchladíme studenou vodou, opět slijeme a necháme oschnout.
- 3Cibulovou nať vložíme na 2 minuty do horkého fazolového vývaru, zchladíme ve studené vodě a necháme oschnout.
- 4Upečené papriky vyjmeme, vložíme na 10 minut do mikrotenového sáčku, uzavřeme. Poté ze sáčku vyjmeme a slupku z paprik lehce stáhneme. Šťávu z paprik můžeme použít do polévky, zálivky či na salát. Papriky nakrájíme na proužky.
- 5Fazolky a papriky rozdělíme na 8 svazečků a svážeme spařenou cibulovou natí. Svazečky rozložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a prohřejeme v troubě.
- 6Takto připravené fazolky můžeme podávat jako lehké hlavní jídlo nebo jako přílohu k drůbeži či rybám.
- 7Jako příloha se hodí k hnědé rýži dušené s cibulí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.