Švédská veka
20 min.

Ingredience
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůSýr Eidam uzený 45%
- 200gramůŠunka dušená
- 1kusVeka
- 2stroužkyČesnek
- 3lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
805 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
70 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
297 mg
Cukr
192 mg
Postup přípravy
- 1Veku (nebo bagetu) nakrájíme na plátky, ale nedokrojíme.
- 2Plátky potřeme změklým máslem smíchaným s pažitkou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Do zářezů vložíme vždy plátek sýru a šunky.
- 3Veku zabalíme do alobalu nebo do fólie a dáme vychladit do ledničky.
- 4Před podáváním nakrájíme plátky obráceně, než jak byly původně naříznuté.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.