Švestková omáčka s koriandrem
30 min.
Ingredience
- 400gramůŠvestky
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůPaprika mletá pálivá
- 15gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 10gramůPetržel - nať
- 10gramůKopr čerstvý
- 10gramůKoriandr čerstvý
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 600mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
64 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Švestky vypeckujeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Švestky scedíme a rozmixujeme. Švestkový krém vložíme do misky, přidáme prolisovaný česnek, mletou pálivou papriku, sůl, pepř, rajčatový protlak, posekaný kopr, petrželku a lístky koriandru. Důkladně promícháme a necháme půl hodiny odležet.
- 2Podáváme k pečeným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.