Švestky v bylinkovém octu
15 min.
Ingredience
- 250mililitrůVíno červené
- 1lžíceSůl
- 4lžíceCukr krupice
- 1lžičkaPepř černý celý
- 3kusyRozmarýn čerstvý
- 6kusůTymián čerstvý
- 500mililitrůBalsamico ocet
- 1000gramůŠvestky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
17 g
Cukr
59 g
Postup přípravy
- 1Švestky omyjeme a slupku nařízneme.
- 2V kastrolu povaříme balsamico, červené víno, sůl, pepř a cukr asi 5 minut.
- 3Do čistých sklenic vkládáme po vrstvách švestky a bylinky. Vše zalijeme vroucím nálevem a ihned dobře uzavřeme.
- 4Konzumujeme nejdříve po 3 dnech. Dobře uzavřené vydrží až 3 měsíce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.