Světový tartar (Tatarský biftek)
30 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí svíčková
- 1hrstPažitka
- 200lžicKapary
- 40gramůAnčovičky konzervované
- 1lžíceHořčice
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- Salát
- 500gramůRajčata
- 200gramůKapary
- 100gramůSalát ledový
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3607 kcal
Bílkoviny
313 g
Tuky
77 g
Sacharidy
506 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Dobře vychlazenou kvalitní hovězí svíčkovou nakrájíme na malé, jemné kousky, vložíme do misky, přidáme jemně nasekanou pažitku, na malé kostičky pokrájené kapary a ančovičky, přisypeme sůl, pepř, vše důkladně promícháme, podle chutě přimícháme dijonskou hořčici, worcesterskou omáčku, přilijeme olej a ještě jednou dobře promícháme, aby se spojili chutě.
- 2Do středu mělkého talíře položíme tartar (Tatarský biftek), uprostřed uděláme menší důlek, do kterého položíme žloutek, okraje ozdobíme na čtvrtky krájenými cherry rajčaty, celými kapary, salátovými listy, zeleninu polijeme olivovým olejem, pokapeme vymačkanou šťávou z citrónu.
- 3Dobře dochucený, pěkně naaranžovaný a vychlazený tartar podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.