Světový tartar (Tatarský biftek)

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
3607 kcal
Bílkoviny
313 g
Tuky
77 g
Sacharidy
506 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře vychlazenou kvalitní hovězí svíčkovou nakrájíme na malé, jemné kousky, vložíme do misky, přidáme jemně nasekanou pažitku, na malé kostičky pokrájené kapary a ančovičky, přisypeme sůl, pepř, vše důkladně promícháme, podle chutě přimícháme dijonskou hořčici, worcesterskou omáčku, přilijeme olej a ještě jednou dobře promícháme, aby se spojili chutě.
  • 2
    Do středu mělkého talíře položíme tartar (Tatarský biftek), uprostřed uděláme menší důlek, do kterého položíme žloutek, okraje ozdobíme na čtvrtky krájenými cherry rajčaty, celými kapary, salátovými listy, zeleninu polijeme olivovým olejem, pokapeme vymačkanou šťávou z citrónu.
  • 3
    Dobře dochucený, pěkně naaranžovaný a vychlazený tartar podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.