Svěží okurková polévka

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
35 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
12 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okurky omyjeme, očistíme a překrojíme na poloviny. Zbavíme jader, nakrájíme na kostky. Avokáda omyjeme, rozpůlíme, zbavíme pecek i slupek, dužinu nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Jarní cibulku nakrájíme na jemno. Česnek oloupeme a pokrájíme na kolečka. Do mísy vložíme avokádo, okurky, jarní cibulku a česnek a vše rozmixujeme na pyré.
  • 3
    Směs vlijeme do mísy, přidáme zeleninový vývar, limetkovou šťávu, zakysanou smetanu, kefír, římský kmín, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme, na 60 minut uložíme odpočívat do chladničky.
  • 4
    Pažitku omyjeme a na jemno nasekáme.
  • 5
    Studenou polévku servírujeme na připravené talíře a zdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.