Svěží okurková polévka
25 min.
Ingredience
- 2kusyOkurka salátová
- 2kusyAvokádo
- 5kusůCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 1litrVývar zeleninový
- 1lžíceLimetková šťáva
- 250gramůZakysaná smetana
- 250mililitrůMléko kefírové
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín římský
- 1kusPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
35 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
12 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Okurky omyjeme, očistíme a překrojíme na poloviny. Zbavíme jader, nakrájíme na kostky. Avokáda omyjeme, rozpůlíme, zbavíme pecek i slupek, dužinu nakrájíme na kostičky.
- 2Jarní cibulku nakrájíme na jemno. Česnek oloupeme a pokrájíme na kolečka. Do mísy vložíme avokádo, okurky, jarní cibulku a česnek a vše rozmixujeme na pyré.
- 3Směs vlijeme do mísy, přidáme zeleninový vývar, limetkovou šťávu, zakysanou smetanu, kefír, římský kmín, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme, na 60 minut uložíme odpočívat do chladničky.
- 4Pažitku omyjeme a na jemno nasekáme.
- 5Studenou polévku servírujeme na připravené talíře a zdobíme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.