Svěží salát s lososem
50 min.
Ingredience
- 600gramůLosos - filety
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceOlej olivový
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusCibule červená
- 100gramůOlivy černé
- 2lžíceKapary
- 1kusLimetka
- 1kusSalát hlávkový
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
15 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme si troubu na 250 °C. Filet z lososa opláchneme, osušíme v utěrce a nakrájíme na nudličky. Ochutíme solí a pepřem. Na závěr zakápneme citrónovou šťávou.
- 2Do pekáče dáme 3 lžíce olivového oleje, mašlovačkou vymastíme a vložíme nudličky z lososa. Rozprostřeme a pomažeme 1 lžící olivového oleje. Pečeme na středním roštu přibližně 10 minut. Pekáč po upečení hned vyjmeme a necháme zchladnout.
- 3Nyní si připravíme zeleninovou část salátu. Papriky omyjeme, rozpůlíme a očistíme. Nakrájíme je na tenké proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, česnek nasekáme najemno.
- 4Olivy slijeme na cedník a necháme okapat. Pak je nakrájíme na kolečka.
- 5Do mísy dáme nakrájené papriky, cibuli, česnek, olivy a přidáme lžíci kaparů. Vše důkladně, ale lehce promícháme. Limetku rozpůlíme. Vymačkáme šťávu a prsty vytrháme zbytky dužiny. Do misky dáme vytrhané kousky dužiny, limetkovou šťávu, zbývající olej, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a vidličkou našleháme na dresink.
- 6Na talíře rozprostřeme salátové listy, které jsme předtím opláchli pod studenou tekoucí vodou a osušili. Připravený salám naaranžujeme na salátové listy a navrch položíme pečené kousky lososa. Vše přelijeme dresinkem a necháme asi 10 minut odpočinout. Podáváme s plátky bagety nebo opečeným toastovým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.