Svěží salát z mušlí a bobů
140 min.
Ingredience
- 1kilogramMušle srdcovky
- 1kilogramSójové boby vařené
- 1kusŠalotka
- 120gramůPetržel - nať
- 60mililitrůVíno bílé
- 20mililitrůOcet vinný
- 80mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 1kusČesnek
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
22 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
159 mg
Postup přípravy
- 1Mušle omyjeme a necháme několik hodin v dostatečném množství osolené studené vody. Oloupeme česnek a rozdrtíme, petrželku a šalotku nasekáme najemno.
- 2Scedíme mušle, dáme do pánve, přidáme česnek, lžíci oleje, bílé víno, nasekanou šalotku a petrželku a při střední teplotě necháme na pánvi za občasného zatřesení otevřít.
- 3Stáhneme pánev ze sporáku, vyloupeme mušle ze skořápek, dáme do mísy, zakryjeme a postavíme na teplé místo. Skořápky a neotevřené mušle vyhodíme. Do mísy dáme sůl, ocet, pepř a promícháme. Postupně přiléváme zbývající olej a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku.
- 4Vyloupeme boby, 4-5 minut povaříme ve velkém hrnci osolené vody, scedíme a oloupeme blánu. Na servírovací mísu poklademe boby a vyloupané mušle, přelijeme připravenou zálivkou. Podáváme vlažné.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.