Svěží tatarák z tuňáka
20 min.
Ingredience
- 400gramůTuňák obecný
- 2kusyRajčata
- 1lžíceOlivy černé
- 1lžíceKapary sterilované
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
9 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
827 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Steak z tuňáka nakrájíme na proužky, které rozsekáme na velmi malé kousíčky. Přidáme nasekané olivy a olivový olej. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájené kapary, oloupaná, zrníček zbavená rajčata nasekaná na kousíčky a hrst nasekané petrželky. Na prkénku tatarák nasekáme nožem a potom ještě ručně promícháme. Nakonec přilijeme citronovou šťávu.
- 2Pomocí dvou lžic tvarujeme na talířky bochánky tataráku, které pokapeme olivovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.