Svíčková hovězí pečeně na víně se zeleninou

150 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
827 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
46 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, mrkev a petržel oškrábeme a omyjeme, zeleninu pak nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu víno smíchané s octem, přisypeme zeleninu, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a hřebíček, vše promícháme a necháme 5 minut vařit. Uvařené dáme vychladnout, směsí zalijeme maso a marinujeme ho přikryté v chladu alespoň 24 hodin.
  • 3
    Maso a zeleninu vyjmeme z marinády. Maso osušíme, opepříme a osolíme, zeleninu necháme v sítu okapat.
  • 4
    V pekáči rozehřejeme tuk a maso na něm ze všech stran důkladně osmažíme. K masu přidáme okapanou zeleninu, krátce ji necháme s masem smažit a zalijeme 1/2 marinády. Maso se zeleninou dusíme přikryté 2 hodiny v troubě, předehřáté na 200°C. Směs zeleniny občas promícháme, podle potřeby přiléváme marinádu nebo vodu. Po 1 hodině dušení přimícháme rozdrobený chléb.
  • 5
    Měkké maso vyjmeme a uložíme do tepla. Omáčku důkladně propasírujeme přes síto, vmícháme do ní smetanu, dochutíme a necháme ji přejít varem.
  • 6
    Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky, ale třeba i vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.