Svíčková s brandy a zeleninou
30 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůAnglická slanina
- 40mililitrůOlej stolní
- 1kusBobkový list
- 600gramůHovězí svíčková
- 1lžícePetržel - nať
- 1baleníZeleninová směs čínská - mražená
- 100mililitrůBrandy peach
- 1lžíceHořčice
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
34 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
605 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a petrželku nasekáme, svíčkovou rozdělíme na 4 plátky. Slaninu nakrájenou na proužky částečně rozvaříme na oleji s bobkovým listem, cibulí a vše zpěníme. Přidáme lehce naklepané plátky masa a opékáme je asi 4 minuty z obou stran. Přidáme podle chuti koření.
- 2Maso poté vyndáme a do omáčky přidáme hořčici, na chvíli zapálené brandy, smetanu, petrželku, poté i maso a necháme pokrm přejít varem.
- 3Maso podáváme s omáčkou a dušenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.