Svíčková v bramborovém těstě

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
45 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
228 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté maso mírně osolíme, opepříme a po všech stranách zprudka opečeme na sádle.
  • 2
    Oloupané brambory uvaříme, rozšťoucháme, osolíme a promícháme s máslem, žloutky a horkým mlékem. Z těsta rozválíme plát a zabalíme do něj opečenou svíčkovou. Posypeme ji strouhankou a nadrobno nakrájenou šunkou.
  • 3
    Na dno pekáče urovnáme plátky slaniny, na ně položíme zabalené maso a za občasného polévání výpekem pečeme v troubě při 220 stupních Celsia asi 30 minut.
  • 4
    Upečenou, částečně zchladlou svíčkovou nakrájíme na plátky a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.