Svíčková v bramborovém těstě
90 min.
Ingredience
- 1000gramůHovězí svíčková
- 6kusůBrambory
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceStrouhanka
- 150gramůAnglická slanina
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicMléko polotučné
- 100gramůŠunka dušená
- 50gramůSádlo škvařené
- 1,2litryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
45 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
228 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso mírně osolíme, opepříme a po všech stranách zprudka opečeme na sádle.
- 2Oloupané brambory uvaříme, rozšťoucháme, osolíme a promícháme s máslem, žloutky a horkým mlékem. Z těsta rozválíme plát a zabalíme do něj opečenou svíčkovou. Posypeme ji strouhankou a nadrobno nakrájenou šunkou.
- 3Na dno pekáče urovnáme plátky slaniny, na ně položíme zabalené maso a za občasného polévání výpekem pečeme v troubě při 220 stupních Celsia asi 30 minut.
- 4Upečenou, částečně zchladlou svíčkovou nakrájíme na plátky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.