Svíčková z králíka

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
42 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytého a očištěného králíka vložíme do pekáče, přidáme nakrájenou uzenou slaninu, osolíme a opepříme. Nakrájíme zeleninu a cibuli a přisypeme k masu. Přidáme bobkový list, nové koření, ocet a cukr. Dáme odležet.
  • 2
    Druhý den přidáme sádlo a králíka pečeme do změknutí.
  • 3
    Porce vyndáme z pekáče a zeleninu propasírujeme. Přilijeme smetanu a omáčku osladíme a okyselíme citronovou šťávou.
  • 4
    Zahustíme moukou, kterou rozmícháme v hrnečku vody. Ještě krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.