Svíčková z králíka
120 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 600gramůKráličí maso
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceCukr krupice
- 200gramůCeler bulvový
- 1kusBobkový list
- 1kusPetržel kořen
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůSádlo škvařené
- 2kusyNové koření celé
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 4kusyMrkev kořen
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
42 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omytého a očištěného králíka vložíme do pekáče, přidáme nakrájenou uzenou slaninu, osolíme a opepříme. Nakrájíme zeleninu a cibuli a přisypeme k masu. Přidáme bobkový list, nové koření, ocet a cukr. Dáme odležet.
- 2Druhý den přidáme sádlo a králíka pečeme do změknutí.
- 3Porce vyndáme z pekáče a zeleninu propasírujeme. Přilijeme smetanu a omáčku osladíme a okyselíme citronovou šťávou.
- 4Zahustíme moukou, kterou rozmícháme v hrnečku vody. Ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.