Svíčková ze srnčí kýty
90 min.
Ingredience
- 150gramůSlanina anglická
- 1kusCibule
- 2lžíceCukr třtinový
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 80gramůBrusinky
- 3kusyNové koření celé
- 5kusůPepř černý celý
- 1lžičkaTymián sušený
- 0,25lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř růžový mletý
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200mililitrůVoda pitná
- 1kusCitrony
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1,3kilogramySrnčí kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
102 g
Tuky
28 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme a na rozpáleném oleji ve velkém kastrolu ze všech stran osmažíme. Maso přeložíme na mísu a ve výpeku orestujeme drobně pokrájenou cibuli, až zesklovatí. Poté vmícháme cukr, necháme zkaramelizovat a zakápneme octem. Na závěr vmícháme hrubě ustrouhanou, očištěnou kořenovou zeleninu a 1 lžíci brusinek a promícháme. Do směsi vrátíme maso, přidáme koření, sůl, lehce podlijeme a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme za občasného podlévání, až je maso měkké, zhruba hodinu.
- 2Upečené maso vyjmeme na mísu, nakrájíme na plátky a držíme na teple. Šťávu na sporáku necháme zredukovat, zaprášíme moukou a osmahneme. Poté vmícháme smetanu a provaříme. Koření vyndáme (celá), omáčku dohladka rozmixujeme. Chuť omáčky by měla být lehce navinulá.
- 3Servírujeme maso přelité omáčkou, ozdobené plátky citronu s trochou brusinek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.