Svíčková ze srnčí kýty

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
102 g
Tuky
28 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, osušíme a na rozpáleném oleji ve velkém kastrolu ze všech stran osmažíme. Maso přeložíme na mísu a ve výpeku orestujeme drobně pokrájenou cibuli, až zesklovatí. Poté vmícháme cukr, necháme zkaramelizovat a zakápneme octem. Na závěr vmícháme hrubě ustrouhanou, očištěnou kořenovou zeleninu a 1 lžíci brusinek a promícháme. Do směsi vrátíme maso, přidáme koření, sůl, lehce podlijeme a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme za občasného podlévání, až je maso měkké, zhruba hodinu.
  • 2
    Upečené maso vyjmeme na mísu, nakrájíme na plátky a držíme na teple. Šťávu na sporáku necháme zredukovat, zaprášíme moukou a osmahneme. Poté vmícháme smetanu a provaříme. Koření vyndáme (celá), omáčku dohladka rozmixujeme. Chuť omáčky by měla být lehce navinulá.
  • 3
    Servírujeme maso přelité omáčkou, ozdobené plátky citronu s trochou brusinek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.