Svíčkové řezy na pivě
30 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí svíčková
- 2lžíceHořčice
- 100gramůAnglická slanina
- 2lžíceStrouhanka
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
20 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
301 mg
Cukr
424 mg
Postup přípravy
- 1Anglickou slaninu nakrájíme na proužky.
- 2Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, opepřme a osolíme. Plátky masa potřeme z jedné sttany hořčicí, přidáme nakrájenou slaninu, přeložíme a zajistíme proti rozevření párátky. Připravené maso postupně obalíme ve strouhance, mouce a vajíčku rozšlehaným s pivem.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, maso v něm opečeme z obou stran dozlatova a doměkka a podáváme přelité šťávou z pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.