Svíčkové řezy s bylinkami
25 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí svíčková
- 10plátkůAnglická slanina
- 60gramůKapary
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůOlej olivový
- 10kusůRajčata
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceEstragon
- 0,5lžíceRozmarýn čerstvý
- 0,5lžícePažitka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
27 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso rozkrájíme na 10 plátků, pažitku, estragon a rozmarýn nasekáme nadrobno.
- 2Plátky svíčkové osolíme, opepříme, obalíme na okrajích slaninou, přelijeme olivovým olejem a pod fólií necháme v chladničce dvě hodiny marinovat. V misce promícháme kapary s rozpuštěným máslem a bylinkami. Očištěná menší rajčata opečeme ze všech stran na oleji.
- 3Svíčkové řezy zprudka pečeme po obou stranách a před dosmažením přidáme kapary s máslem s bylinkami. Podáváme s opečenými rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.