Svítek s těstovinami a rybami
40 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Risone semolinové
- 600gramůFilé rybí
- 300gramůRajčata
- 10gramůSaturejka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
14 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme těstoviny, pak je scedíme, rozdělíme do 4 nízkých formiček o průměru 16 cm, které jsme lehce vymazali máslem, a necháme je vystydnout.
- 2V pánvi osmažíme na lžíci oleje oloupaný česnek, přidáme rajčata a saturejku, špetku soli a špetku pepře a dusíme rajčata za občasného zamíchání 15 minut.
- 3Pokrájíme na kusy rybí plátky a kusy ryb osmažíme v nepřilnavé pánvi na zbývajícím oleji po obou stranách dozlatova, osolíme je a opepříme. Postupně vyklopíme formičky s těstovinami do nepřilnavé pánve s rozehřátým máslem, osmažíme je dozlatova a horké je podáváme s osmaženými rybami, rajčatovou omáčkou a na kousky roztrhanými lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.